Hodepine og svimmelhet

Hodepine er en av våre vanligste plager, og har mange og sammensatte årsaker

Mange pasienter oppsøker kiropraktor for å finne årsaken til smertene, og finne frem til riktig behandling.

Selv om hodepine sjelden skyldes underliggende alvorlig sykdom, skal kraftig og vedvarende hodepine alltid tas på alvor. Dette er spesielt viktig hos barn, og hos personer som ikke har vært plaget tidligere.

Hodepine er ofte ledsaget av andre symptomer som kvalme, ustøhet, tretthet, øresus og dårlig konsentrasjon. Mange får også en følelse av å være i dårlig form, og en manglende appetitt på livets goder. Noen blir irriterte, andre depressive og likegyldige, mens andre igjen føler seg utmattet og redde.

Utbredelse

  • 3% av befolkningen har daglig hodepine, rundt 10% minst en gang i uken
  • Bare 5% av oss har aldri hodepine, ikke engang tømmermenn
  • Over 1% av befolkningen har hodepine som skyldes langvarig overforbruk av smertestillende medikamenter for nettopp hodepine og migrene!

Har du hodepine en gang i uken blir det over 50 dager i året!
Søk hjelp før hodepinen blir en stor plage for deg. Hodepine er som alle andre smerter, kun et varsel om at noe kan være galt. Smertekilden er ofte feilfunksjoner i nakkens muskler og ledd. En og samme pasient kan ha flere typer hodepine. Disse kan gå over i hverandre eller ligne på hverandre. Eksempelvis kan det starte med en spenningshodepine utløst av en hard fysisk eller psykisk belastning. Får smerten vedvare, kan nakkehodepine bli neste skritt, som igjen kan utløse migrene. Et annet eksempel er pasienten med hyppig tensjonshodepine som etter hvert utvikler kronisk medikamentindusert hodepine.

© 2021 Karlsen Kiropraktikk Skodje og Ørskog
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram